Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

Напрацювання законотворців, медиків та громадськості об’єднали для створення нового Закону «Про лікарські засоби»

У Міністерстві охорони здоров’я України відбулося спільне засідання робочих груп МОЗ України та Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я із розробки нової редакції Закону України «Про лікарські засоби». Під час засідання присутні обговорили напрацювання кожної із груп та визначили шляхи подальшої роботи.

На сьогоднішній день працюють дві робочі групи, що займаються напрацюванням Нової редакції Закону України «Про лікарські засоби» - одна у МОЗ України, інша – у Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Як відомо, чинний Закон був прийнятий ще в 1996 році й відтоді зазнав щонайменше 19 суттєвих змін. Лише за останні 3 роки зміни вносились 12-тьма нормативними актами. Загальний висновок – внаслідок несистемних коректив була порушена не лише структура, а й логіка цього Закону. В ньому з’явилися суперечливі й двозначні норми. Дане засідання стало початком в об’єднанні зусиль та напрацюванні спільного Закону, який систематизує напрацювання як парламентарів, так і медиків.

До складу Робочої групи увійшли не лише народні депутати, а й медики-науковці, представники громадських організацій, фармацевтичної галузі. Було проведено п’ять засідань, десять зустрічей та обговорень, спираючись на позитивний досвід і нормативно-правові акти, які регулюють фармацію ЄС, Великобританії, США, інших провідних країн світу.

Вже вкотре члени обох робочих груп наголосили на важливості даного Законопроекту і обговорили ряд новацій, які повинні гармонізувати український фармацевтичний ринок. Це і впровадження процедури спрощеної реєстрації лікарських засобів, і скасування передліцензійної перевірки при ліцензуванні оптової та роздрібної торгівлі, впровадження європейської моделі маркування лікарських засобів тощо. Також серед новацій, які потраплять до Нової редакції Закону стане можливість реалізації залишків лікарських засобів після закінчення дії реєстраційного посвідчення до закінчення їхнього терміну придатності.

За матеріалами: Прес-служба МОЗ України

Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптекахМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиВерховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівельОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта