Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

МОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптеках

Міністерство охорони здоров'я України пропонує внести зміни до переліку товарів, які можуть купувати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи. Відповідний проект Наказу було оприлюднено для публічного обговорення на сайті відомства.

Як наголошується в пояснювальній записці, відповідний проект наказу був розроблений з метою розширити асортимент товарів, які можуть продаватися в аптечних мережах.

Пропонована редакція переліку включає 20 позицій, що на 7 більше, ніж передбачено чинною редакцією. Зокрема, перелік доповнено такими товарами: інструментами та засобами для догляду за порожниною рота, шкірою, нігтями, волоссям; предметами і засобами для ароматерапії (ароматичні лампи, масла, палички, свічки); різними засобами для боротьби зі шкідливими звичками; лабораторним посудом та інше.

Додатково, у новій редакції старі позиції списку доповнені новими товарами, зокрема, позиція щодо функціональних харчових продуктах доповнена продуктами для діабетичного харчування, біологічними активними добавками та ін.

Даний документ також передбачає, що придбання і торгівля зазначеними товарами здійснюється аптечними закладами та їх структурними підрозділами за умови забезпечення виділеної зони для їх зберігання.

Як відомо, в середині липня МОЗ уже виносив на громадське обговорення оновлений розширений перелік супутніх товарів, які аптечні заклади та їх структурні підрозділи мають право купувати та продавати. Попередній проект наказу включав 22 позиції.

За матеріалами: Медична практика
Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиВерховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівельОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобівУ Мін'юсті розповіли про збір відомостей про кінцевих бенефіціарів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта