Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

Верховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівель

15 вересня на пленарному засіданні Верховної Ради України народні депутати прийняли в другому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції» (реєстраційний № 2087а). За відповідне рішення проголосував 251 народний обранець. Проект документа має на меті зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур державних закупівель, підвищення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі та інше.

Варто нагадати, що відповідний законопроект був зареєстрований в Парламенті 16.06.2015 р. за ініціативою Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Проект документа було прийнято народними депутатами в першому читанні 30.06.2015 р.

Запропонованим документом передбачено:

  • відкриття доступу до всієї інформації про державні тендери, включаючи пропозиції, перелік власників компаній-учасниць, ціни та ін.;
  • спрощення участі у процедурах закупівлі у зв’язку з тим, що повну документацію буде подавати тільки потенційний переможець тендеру. Також буде заборонено вимагати від учасників довідки, які є у публічному доступі;
  • усунути правову колізію в частині строків внесення змін до конкурсної документації;
  • врегулювати питання письмового підтвердження документів, що подаються для оприлюднення замовниками;
  • надати можливість вносити зміни до запиту цінових пропозицій.

Законопроектом також врегульовується і питання застосування норм щодо оскарження процедур закупівлі в частині унеможливлення умисного блокування торгів. Так, скарги, які стосуються документації конкурсних торгів (кваліфікаційної документації, запиту цінових пропозицій), можуть подаватися у будь-який строк після оприлюднення оголошення про їх проведення, але не пізніше ніж за 4 дні до дати, встановленої для подання пропозицій конкурсних торгів (кваліфікаційних пропозицій), та не пізніше ніж за 3 дні до дати, встановленої для подання цінових пропозицій.

Додатково, даний проект документа вносить зміни, які дозволять Україні приєднатися в рамках Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі — Agreement on Government Procurement (GPA), що дасть українським компаніям доступ до державних тендерів за кордоном.

«Мова йде про велетенський потенційний ринок обсягом у 1,7 трлн дол. США. Це більше ніж у 30 разів перевищує грошовий еквівалент експорту України в 2014 р. Замість того, щоб воювати за кожну полицю в закордонних супермаркетах, українські компанії зможуть продавати свої товари й послуги на державних тендерах США, Кореї, Сингапуру, Гонконгу чи Канади», — підкреслив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

За матеріалами: Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптекахМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобівУ Мін'юсті розповіли про збір відомостей про кінцевих бенефіціарів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта