Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

В рейтингу корупційних ризиків Україна зайняла 132 місце

У рейтингу корупційних ризиків Україна посіла 132 місце серед 197 країн. В даному рейтингу найменші ризики в країни, що зайняла перше місце. Про це свідчать дані некомерційної ділової асоціації TRACE International.

Експерти TRACE International (міжнародна асоціація, яка допомагає компаніям відповідати антикорупційному законодавству) спільно з американським аналітичним центром Rand Corporation представили новий індекс за оцінкою корупційних ризиків. TRACE Matrix фіксує ситуацію з хабарництвом у всіх країнах світу.

Самою некорумпованою країною світу була визнана Ірландія. Друге місце посіла Канада, третє дісталося Новій Зеландії, четверте - Гонконгу, п'яте - Швеції. У першу десятку найбільш некорумпованих країн також увійшли Фінляндія, Сінгапур, Японія, Німеччина і США. Грузія опинилася на 11 місці.

Відповідно до даних TRACE Matrix, Росія відстала від України лише на два рядки - вона посіла 134 місце серед 197 країн. При цьому Польща знаходиться на 31 місці, Білорусь - на 74. Сусідами України по рейтингу стали африканська республіка Джібуті (131) і Аргентина (133).

Країни оцінювалися за чотирма основними критеріями: як бізнесу доводиться взаємодіяти з владою країни, які в цій державі існують антикорупційні закони і як вони застосовуються на практиці, наскільки прозора держслужба і державні процедури та чи існує можливість громадського контролю за всіма цими процесами - в тому числі і з боку ЗМІ. В результаті TRACE Matrix являє собою індекс з областю значень від 1 до 100: чим вище число, тим вище ризики, асоційовані з корупцією, в кожній конкретній країні світу.

З 100 можливих балів Україна набрала 64, що говорить про наявність в країні досить високих ризиків для бізнесу, пов'язаних з корупцією. Якщо говорити про окремі фактори, то найгірший результат в Україні по взаємодії бізнесу з владою - 69 пунктів з 100. Цей показник оцінюється на підставі того, як часто підприємцям доводиться вступати в контакт з чиновниками різних рівнів і відповідно, як часто виникає ситуація, в якій можлива дача хабара. За антикорупційне законодавство України присудили 52 бали.

За версією TRACE Matrix найбільш ризикованими країнами, з точки зору корупції, є Камбожда, Узбекистан, Ангола, Йемен і Нігерія.

За матеріалами: h-b-c.com.ua
Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптекахМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиВерховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівельОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта