Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

За порушення строків прийняття рішення про видачу ліцензій або відмову чиновника покарають

Кабінет Міністрів України на засіданні 24 квітня 2013 р. схвалив проект Закону України «Про внесення змін до статті 16612 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про ліцензування певних видів господарської діяльності».
 
Ініціатором внесення змін до Кодексу виступила Державна служба України з регуляторної політики та розвитку підприємництва.
 
Документом пропонується розширити відповідальність за порушення ліцензійного законодавства і встановити адміністративну відповідальність за порушення строків для прийняття рішення про видачу або про відмову у видачі ліцензії або її копії, переоформлення ліцензії.
 
«Служба розробила законопроект, яким вводиться адміністративна відповідальність для чиновників, що затягують прийняття рішення. Він був підтриманий Урядом. За порушення строків прийняття рішення про видачу або відмову у видачі ліцензії чиновник буде покараний. І на 40% збільшено розміри штрафів за порушення ліцензійних процедур », - коментує голова Держпідприємництва Михайло Бродський.
 
 
Так, Держкомпідприємництва запропонувало встановити штрафи за порушення посадовими особами органів ліцензування всіх ліцензійних процедур та за видачу органом ліцензування ліцензії за відсутності рішення органу ліцензування про видачу - від 850 грн. до 1190 грн., замість діючих від 510 грн. до 850 грн. А за повторне порушення протягом року Служба передбачила штрафувати посадових осіб органів ліцензування від 1190 грн. до 1700 грн.
 
Такі заходи необхідні, оскільки сьогоднішня ситуація призводить до безвідповідального ставлення посадових осіб органів ліцензування щодо прийняття відповідних рішень у встановлений законом термін і безпідставно створює перешкоди для здійснення суб'єктами господарювання діяльності, що вимагає отримання ліцензії.

 

 
Як відзначають експерти та представники бізнесу, подібні зловживання сьогодні особливо характерні для МОЗ України, де чиновники Управління контролю якості медичних послуг не особливо оперативно розглядають ліцензійні документи, а рішення про залишення без розгляду поданих документів на ліцензію друкуються сотнями, часто за явно надуманих причин. У багатьох зневірених ліцензіатів не залишається вибору, як скористатися послугами посередників, які пропонують гарантовану допомогу за отримання ліцензії на медичну практику в розмірі 5 - 6 тис. доларів США.
 
Прийняття законопроекту дозволить посилити відповідальність посадових осіб у дотриманні строків видачі ліцензії на провадження господарської діяльності, видачі копії ліцензії та її переоформлення. А це вже поліпшення бізнес-клімату.

 

За матеріалами Прес-служби Держкомпідприємництва України та журнала "МЕДИЧНА ПРАКТИКА: організаційні та правові аспекти"

Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптекахМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиВерховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівельОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта