Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

У МОЗі пропонують медзакладам надавати фінансову та адміністративну автономію

Відбулося відкрите засідання парламентського комітету з питань охорони здоров'я, на якому була презентована стратегія реформування української медицини. За словами міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі, який також був присутній на засіданні комітету, головними принципами даної реформи є фінансова автономія медичних закладів, а також розподілення фінансових ресурсів з огляду не на кількість  ліжко-місць, а на кількість пацієнтів.

«Сьогодні у нас навіть немає чітких цифр стосовно потреб країни у ліках - стосовно цього ми маємо лише приблизне уявлення, звідси і незрозумілі підходи до фінансування медичної галузі» - зазначив Квіташвілі.

За словами міністра, над розробкою стратегії реформування вітчизняної сфери охорони здоров'я з вересня цього року працювала контактна група з 12 як вітчизняних, так і закордонних експертів.

«Взагалі, мабуть, не варто говорити, що ми розробляємо стратегію реформування, адже по суті, в Україні нема чого реформувати, система охорони здоров'я фактично відсутня, а все що ми маємо - це спадщина радянських часів» - зауважив міністр.

Присутнім на засіданні комітету Концепцію презентував голова експертної групи Володимир Курпіта. Стратегія складається з декількох основних блоків, однак конкретного плану дій вона не передбачає, тому деякі моменти реформування медичної системи в Україні були висвітлені лише поверхово.

Серед основних моментів реформи Курпіта вказав оптимізацію мережі лікарень, створення генерального плану медичних закладів, автономію їх адміністративного та  фінансового управління, а також перейняття австралійського досвіду створення системи обов'язкового медичного страхування.

Додатково, депутати, що брали участь в засіданні розкритикували пропозицію Кабінету міністрів по введенню на медичні послуги податку на додану вартість.

Джерело: Незалежний аудитор
Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптекахМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиВерховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівельОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта