Заходи:

Вебінар "Ліцензійні аспекти медичної практики під час пандемії COVID-19"    

30 квітня 2020 року

Новини:

Нові організаційно-правові документи для забезпечення медичної практики 

Знову у продажу комплекти та окремі документи 

main page letter map search rusukreng
Новини медицини та репродукції

 

   

 

 Замовити консультацію

 

 

 

Международное агентство по сопровождению вспомогательных репродуктивных технологий

Наш МВА-партнер

У МОЗі визначили головні завдання для відомства в 2015 році

Під головуванням першого заступника Міністра охорони здоров’я України Василя Лазоришинця відбулася робоча нарада, де всі заступники міністра та керівники підрозділів профільного міністерства обговорили план заходів з виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди у 2015 р.

Зокрема, фахівці обговорили механізм якнайшвидшої передачі частини держзакупівель ліків та вакцин до міжнародних організацій. Уже розроблені та підготовлені на розгляд Секретаріату Кабінету Міністрів та Верховної Ради України проекти змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель» та Бюджетного Кодексу України.

За словами Василя Лазоришинця, обов’язкового затвердження потребує наказ МОЗ на реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 4 липня 2012 р. № 603 «Про особливості виконання рамкових угод», аби забезпечити механізм закупівлі вакцин та ліків через міжнародні організації безпосередньо у виробників.

Будуть внесені і зміни до угод між Міністерством охорони здоров’я та Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Дитячим Фондом ООН «ЮНІСЕФ» щодо співпраці в закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення. В планах також укладення прямих довгострокових договорів з виробниками лікарських засобів, аби забезпечити у майбутньому безперервність лікувального процесу за державними програмами.

Наразі в МОЗі триває робота над затвердженням нормативно-правового акту, яким визначається перелік лікарських засобів та виробів медичного призначення, до яких застосовуватиметься процедура держзакупівель у відповідності до вимог ст.13 Закону України «Про здійснення державних закупівель». Під час наради фахівці ухвалили рішення надати до Мінекономрозвитку пропозиції щодо номенклатури препаратів, які МОЗ України пропонує до закупівлі у 2015 році.

Опрацьовали на зустрічі і пропозиції до Мінекономрозвитку щодо запровадження електронних торгів. Василь Лазоришинць нагадав, що у Міністерстві юстиції вже використовують практику електронних торгів. Він запропонував вивчити досвід колег та у разі позитивних результатів ввести аналогічний механізм і в медичній галузі.

У рамках виконання завдання з трансформації та модернізації мережі лікарень у МОЗ України розроблено проект закону України «Про заклади охорони здоров’я та медичне обслуговування». Вже з початку 2015 року міністерство надаватиме методичну допомогу структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій у розробці генеральних планів мережі лікарень з урахуванням географічної наближеності до пацієнта.

У 2015-2016 роках триватиме робота над розробкою медичних маршрутів пацієнта за основними нозологічними формами захворювань щодо отримання третинної медичної допомоги. Окремі селекторні наради та навчання проведуть для працівників фінансово-економічних та статистичних служб центрів первинної медико-санітарної допомоги щодо запровадження оплати праці медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу з урахуванням обсягу та якості виконаної роботи.

Крім первинки увага приділятиметься і медичній освіті, і інвентаризації та паспортизації медичних закладів, розробці та сертифікації програмного забезпечення реєстру медичних працівників та закладів охорони здоров’я, затвердженню медичних стандартів та уніфікованих клінічних протоколів та багато ін. За словами учасників наради, окремі напрямки планування будуть виконані вже у 2015 році, окремі – потребуватимуть втілення протягом кількох років.

За матеріалами: Прес-служба МОЗ України
Читайте також
Оприлюднено нові Ліцензійні умови з медичної практикиМОЗ України опрілюднено новий проект Ліцензійних умов провадження медичної практикиБізнес-омбудсмен і Мін'юст домовилися про тісну співпрацюМОЗ ініціювало розширення переліку товарів, які можуть продаватися в аптекахМіністр охорони здоров'я звинуватив комітет Ради у блокуванні реформиФінансування реабілітаційних держзакладів для інвалідів планується поліпшитиВерховна Рада затвердила зміни до процедури держзакупівельОновлено Порядок підтвердження відповідності умов виробництва ліків вимогам GMPУ МОЗі заявили про створення Центру громадського здоров'яРозроблено нову редакцію Національного переліку лікарських засобів

ПП "Науково-експертний Центр медичного та репродуктивного права Сергія Антонова"

VERDYS Group International

Юридичні послуги: VERDYS Law Ukraine  

Тел:+380 (66) 049 65 96

info@verdyslaw.com.ua 

Кореспонденція в Україні:  вул. М. Берлінського, 25А, кв. 38, 04060, м. Київ

 

Проект координує VERDYS Consulting s.r.o. (Чеська Республика) 

info@verdys.cz

verdys.com.ua
© Центр медичного та репродуктивного права.
VERDYS Group International, 2006 - 2019. Усі права захіщено.
Разработка сайта